Vereniging

BC Flevoland is in 1998 ontstaan uit een fusie tussen de Lelystadse badmintonverenigingen BC Libra’79 en BC Flevomeppers. Aangezien BC Flevomeppers de oudste vereniging was, is het oprichtingsjaar van die vereniging, te weten 1976, aangehouden als “geboortedatum” van Badminton Combinatie Flevoland. De vereniging bestaat dus al meer dan 40 jaar! Op maandag-, woensdag- en donderdagavond kan er zowel voor de jeugd als de senioren worden gebadmintond in sporthal De Rietlanden. En sinds maart 2004 is BC Flevoland op maandagmiddag in De Koploper begonnen met badminton overdag.


Groepen spelers

BC Flevoland kent de volgende groepen spelers: jeugd (6 t/m 17 jaar) en senioren (18+). Binnen deze groepen is nog de verdeling te maken tussen recreanten en competitiespelers. Naast vrij spelen, bieden wij elke groep de mogelijkheid om trainingen te volgen. Onze thuisbasis is sporthal de Rietlanden. Naast de avonden bieden we ook Badminton overdag aan (maandagmiddag). Dit is speciaal bedoeld voor diegenen die ’s avonds geen gelegenheid hebben om te sporten, maar toch graag wat aan beweging willen doen. Ook is er de mogelijkheid om competitie te spelen voor jeugd en senioren. Ieder jaar gaan we met diverse competitieteams de strijd aan met verenigingen in de omgeving! De meeste badmintonverenigingen kennen een “zomerstop”, maar BC Flevoland heeft deze niet. Tijdens de zomerperiode zijn er aangepaste speelmogelijkheden welke bekend worden gemaakt op de website en in de kalender. Hierdoor kan het hele jaar door badminton gespeeld worden!


Maak kennis met Badminton & onze vereniging!

Als je nog niet bekend bent met badminton in verenigingsverband dan kun je drie keer gratis en vrijblijvend een proefles volgen. Als je besluit om lid te worden, worden deze lessen uiteraard vervolgd. Ben je al bekend met badminton, maar niet met onze vereniging? Dan bieden we de mogelijkheid om drie keer gratis mee te spelen op donderdagavond alvorens lid te worden.

Klik hier om je aan te melden!