Vereniging

BC Flevoland is in 1998 ontstaan uit een fusie tussen de Lelystadse badmintonverenigingen BC Libra’79 en BC Flevomeppers. Aangezien BC Flevomeppers de oudste vereniging was, is het oprichtingsjaar van die vereniging, te weten 1976, aangehouden als “geboortedatum” van Badminton Combinatie Flevoland. De vereniging bestaat dus al meer dan 30 jaar.

Op maandag-, woensdag- en donderdagavond kan er zowel voor de jeugd als de senioren worden gebadmintond in sporthal “De Rietlanden”. In maart 2004 is BC Flevoland op maandagmiddag in “De Koploper” gestart met badminton overdag.

Groepen spelers
BC Flevoland kent de volgende groepen spelers: jeugd, senioren en aangepast badminton (mindervaliden). Binnen deze groepen is nog de onderverdeling te maken tussen recreanten en competitiespelers. Naast vrij spelen, bieden wij elke groep de mogelijkheid om trainingen te volgen. Momenteel hebben wij ongeveer 250 leden.

Onze thuisbasis is sporthal “De Rietlanden”. Voor meer informatie over de accommodatie, klik dan het kopje ‘Sporthal’ aan (eerst klikken op ‘Vereniging’).

Badminton overdag
Badminton overdag (maandagmiddag) is speciaal bedoeld voor diegenen die ‘s avonds geen gelegenheid hebben om te sporten, maar toch graag wat aan beweging willen doen. Neem voor meer informatie over badminton overdag contact op met recreanten@bcflevoland.nl

Er is ook een combinatie mogelijk om overdag te spelen en s’avonds.

Spelen in de zomervakantie
De meeste badmintonverenigingen kennen een “zomerstop”, maar BC Flevoland niet. Wel vervallen het badminton overdag en een aantal andere speelmogelijkheden in de zomerperiode. De data en aangepaste speeltijden worden bekend gemaakt op de website en in de hal.