Recreanten

De meeste leden van BC Flevoland spelen op recreatief niveau. Dit houdt echter niet in dat er niet fanatiek en enthousiast gespeeld wordt! Er kan “gezellig” tegen een shuttletje geslagen worden, maar als je je techniek en tactiek wilt verbeteren, dan is er altijd de mogelijkheid voor het volgen van trainingen. Het is zelfs mogelijk om toch competitie te spelen: de voorjaarscompetitie, speciaal voor recreanten.

Speelmogelijkheden:
Maandag 20.00 – 22.00 uur vrij spelen
Donderdag 20.00 – 22.00 uur vrij spelen

U wordt op deze avonden 3 maal ingedeeld met het zogenaamde “geregisseerd spelen” (via computer) , waarbij iedereen wordt ingedeeld op diverse niveau’s! Na het geregisseerd spelen is er mogelijkheid om vrij te spelen (eigen keuze medespelers)

Proeflessen en kennismaken met badminton?

Als u eens wilt kennismaken met badminton of interesse hebt om lid te worden van onze vereniging, neem dan via de e-mail contact op met de ledenadministratie.

Neem contact op met:
Ledenadministratie ledenadministratie@bcflevoland.nl

U krijgt dan een berichtje wie u de eerste speelavond wegwijs gemaakt  binnen onze vereniging en/of uitleg krijgt over badminton. U kunt drie avonden vrijblijvend meespelen. Mocht u hierna lid willen worden, dan kunt u een inschrijfformulier vragen bij de recreantencommissie.

Recreantencommissie

BC Flevoland kent een actieve recreantencommissie. Zij zijn het aanspreekpunt voor alle zaken die betrekking hebben op recreatieve spelers. Hieronder ziet u een overzicht van de activiteiten die voor de recreanten worden georganiseerd. Bekijk daarnaast ook de homepagina van de website; hierop verschijnen geregeld berichten over toernooien van andere clubs, waar ook recreanten aan mee kunnen doen.

Overzicht Activiteiten
Geregisseerd spelen Dit wordt op de maandag- en donderdagavond georganiseerd van 20.30 tot 21.00 uur. De spelers worden ingedeeld op niveau(via computer) en dit leidt tot leuke partijtjes!
Oliebollentoernooi Dit toernooi wordt, zoals de naam al aangeeft, aan het einde van het jaar gespeeld. Een gezellig toernooi, voor alle leden van onze vereniging. Geheel in stijl zijn er na het spelen oliebollen.
Clubkampioenschappen Alle onderdelen van de badmintonsport kunnen (afhankelijk waar je je voor inschrijft) aan bod komen: enkel, dubbel en gemengddubbel. De spelers worden zo veel mogelijk in poules van gelijke sterkte ingedeeld.
Voorjaarscompetitie Je speelt als team tegen teams van andere verenigingen. Alle onderdelen worden gespeeld: 2 x herenenkel, 2 x damesenkel, heren- en damesdubbel en 2 x gemengddubbel. Als team speel je meestal 4 uit- en 4 thuiswedstrijden, verdeeld over de maanden februari, maart en april.

Trainingen

Aan de beginnerstraining kan iedereen meedoen die minder dan een halfjaar lid is en deze training nog niet heeft gevolgd. Deze trainingen worden regelmatig op de donderdagavond gegeven. Wanneer deze zijn, kunt u zien op de aankondiging op onze website (berichten) en facebook.

Voor de tussengroep kan iedereen zich aanmelden die zijn/haar techniek wil verbeteren en nog niet zo vergevorderd is om deel te nemen aan de gevorderdentraining. Deze trainingen worden ook op de donderdagavonden gegeven. Ook bij inschrijving en na aankondiging op onze website en facebook.

Voor de gevorderden is er mogelijkheid om te trainen op de woensdagavond met de competitie spelers. Er wordt van u verwacht dat u dan geregeld komt trainen.

In principe worden diegene die zich als eerste inschrijven ook als eerste uitgenodigd voor de trainingen, maar als dit op problemen stuit bij de indeling, kan van deze regel worden afgeweken.